Els treballadors de TV3 estudien emprendre accions legals contra el candidat del PP a les eleccions del 21-D, Xavier Garcia Albiol, després que aquest hagi assegurat la seva voluntat de "tancar" la televisió pública per obrir-ne una de nova amb "gent normal". El comentari del popular ha generat el recel de Comitè d'Empresa de TV3, que ha publicat a través de Twitter la seva intenció de consultar els seus advocats davant el que consideren un delicte d'incitació contra els professionals del mitjà públic.

Els atacs a TV3 i al conjunt de mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, especialment posant en dubte la seva professionalitat i la seva imparcialitat, es repeteixen sovint dins del bloc unionista. El comentari d'Albiol s'afegeix a les crítiques recents d'Arrimadas en una entrevista a Els Matins de TV3, en què assegurava que la televisió pública donava un tractament diferenciat a les manifestacions independentistes de les que apostaven per la unitat d'Espanya.

El candidat del PP no ha trigat a contestar l'advertència del Comitè d'Empresa. "Odi és el que em va passar divendres a Cerdanyola", ha exposat el popular, que ha assegurat que l'expressió "normal" no té "cap connotació ni referencia a l'àmbit personal de ningú".

Per la seva banda, el consell professional de TV3, ha emès un comunicat aquest dissabte, afirmant que les paraules de García Albiol són una incitació a l'odi per fomentar l'hostilitat contra els treballadors de la televisió pública catalana, cosa que consideren "intolerable". També han demanat que els mitjans públics catalans es defensin i alhora defensin als seus treballadors.

Alhora, també han posat de relleu que aquest comunicat és una excepció, ja que sempre intenten mantenir-se al marge de les opinions polítiques, però que les paraules d'Albiol, que els qualifiquen indirectament de "persones no normals", represebten una excepció perquè sembla que vulgui degradar els treballadors de TV3.