Uns 300 treballadors de l'Hospital General de Catalunya (HGC) s'han manifestat avui a les portes del centre contra el conseller de Salut, Antoni Comín, per denunciar que no ha fet cap oferta de compra de l'hospital i exigir-li que "no digui més mentides" ni provoqui "titulars sensacionalistes".

Els treballadors han exhibit una pancarta amb el lema: "Comín ja n'hi ha prou. No hi ha oferta. L'hospital no està en venda" i han repartit un manifest en el qual demanen al conseller que deixi de fer "intoxicacions mediàtiques, titulars sensacionalistes, insults i amenaces". "Prou de mentides, de desestabilitzar-nos, d'espantar treballadors, pacients públics i privats i asseguradores", afegeix el manifest difós pels treballadors, que demanen al conseller que els deixi "treballar en pau".

Els treballadors han mantingut que l'empresa propietària de l'hospital, QuirónSalud, no ha rebut cap oferta formal de compra per part de la Generalitat, malgrat que el conseller ha defensat diverses vegades que sí que han mantingut converses i fins i tot va anunciar que pagarien entre 50 i 55 milions d'euros. "Senyor Comín, prou. Exigim de vostè i del seu Departament diàleg i negociació, postures obertes i voluntat d'arribar a acords i la discreció que es precisa en processos d'aquestes característiques", han demanat els treballadors.

"Exigim respecte per als pacients públics i privats, per als treballadors, per als nostres proveïdors, per a les companyies asseguradores, per als estudiants i per a tots els llocs de treball directes i indirectes que des d'aquí es generen", afegeix el manifest. Els treballadors també exigeixen "el compliment d'un concurs públic en vigor fins a l'any 2021" i "un marc estable i no trencar de forma unilateral un concurs que fa pensar que la nostra seguretat jurídica està més pròxima a la de països com Veneçuela que a la que sempre ha viscut la sanitat a Catalunya".