El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha demanat "tranquil·litat" als agents davant del seguit d'actuacions policials que hi ha hagut aquest dimecres a diverses seus de la Generalitat.

Precisament per això, ha volgut enviar un missatge clar i ha alertat els Mossos que caldrà ser "especialment restrictiu i curós" amb l'ús de la força, que "s'haurà de limitar a aquells casos en què s'hagi de garantir la seguretat pròpia o de tercers i sempre que no hi hagi una altra opció menys lesiva".

Trapero ha recordat als agents que el dispositiu policial vigent té com a objectiu garantir la seguretat de la ciutadania i evitar que es produeixin alteracions greus de l'ordre públic, a banda de donar compliment a requeriments d'institucions, autoritats judicials, fiscalia o ciutadans. 

També ha informat que les actuacions dels Mossos s'adequaran a l'evolució dels diferents escenaris i hauran d'anar adreçades a evitar que el desenvolupament de les concentracions o manifestacions ciutadanes puguin desembocar en situacions de desordres públics amb perill per a persones o béns.

El màxim comandament policial dels Mossos ha indicat als agents que expliquin qualsevol dubte que els pugui sorgir als seus comandaments immediats i ha subratllat que les comunicacions oficials són les que donen per via jeràrquica. De la mateixa manera ha anunciat que s'ha implantat un servei de comandament de guàrdia per donar resposta a qualsevol dubte durant les 24 hores del dia.