Josep Lluís Trapero, comissari en cap dels Mossos /Gencat

El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha remès una circular als comandaments de la policia catalana per asserenar els ànims entre la plantilla després de la instrucció de la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Un document amb què assumeix el "control i la responsabilitat" en qualsevol de les operacions i actuacions policials que es derivin de la petició de la Fiscalia. "La intenció és donar seguretat jurídica al cos i al gruix dels agents", apunten des d'Interior a El Nacional.

Segons les fonts, la instrucció cursada pel màxim comandament operatiu de la policia catalana té tres punts clau. En primer terme, demana "tranquil·litat i que facin la feina amb normalitat". En aquest sentit demana als agents que "qualsevol excepcionalitat i dificultat" relacionada o que sigui susceptible d'emmarcar-se en la instrucció de la Fiscalia se sotmeti al comissari en cap.

En segon lloc, ordena que les notificacions policials que puguin anar a jutges o fiscals sobre fets que puguin vulnerar la instrucció del fiscal, "s'han de liderar i dirigir sense excepció des de la prefectura policial".

I en tercer terme, deixa clar que la "responsabilitat última" sobre actuacions que es derivin de l'ordre de la Fiscalia l'assumirà el mateix comissari en cap en persona.