Imatges colpidores dels atacs terroristes que han sacsejat París. Llums, espelmes, flors... Tot el món s'ha solidaritzat amb França i moltes capitals han rendit homenatge a les víctimes i a les seves famílies pintant de blau, blanc i vermell els edificis més simbòlics. França segueix en estat d'alerta però, tot i això, molts ciutadans han sortit al carrer en protesta pels atacs i en solidaritat amb les víctimes.

Dos espanyols morts més

A aquesta hora, els morts causats pel múltiple atemptat, l'autoria del qual ha estat assumida per Estat Islàmic (EI) s'eleven ja oficialment a 132, després que s'han confirmat els noms de dos ciutadans espanyols més que han perdut la vida així com una ciutadana hispano-mexicana.

Es tracta d'Alberto Pardo Touceda, de 33 anys, i de Jorge Alonso de Celada, de 59. Tots dos se sumen al madrileny Juan Alberto González Garrido, que va morir dissabte.

També s'ha confirmat la mort arran dels atemptats de la hispano-mexicana Michelle Gil Jaimes.

A més hi ha 350 ferits, molts dels quals en estat molt greu.

Risc a Catalunya

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha coincidit avui que els atacs terroristes a París suposen una declaració de guerra "a la civilització", encara que no convencional, i ha avisat que Espanya està "amenaçada" pel gihadisme a causa de la seva "situació geoestratègica".

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el ministre ha reconegut el perill d'atemptats gihadistes a Espanya i ha opinat que Catalunya, per la seva "situació geogràfica, té un risc singular", de la mateixa manera que Melilla o Ceuta. Tot i això, ha precisat que "el nivell d'actuació terrorista" afecta tot l'Estat, sense que hi hagi en el cas català un "diferencial".