El lletrat de la comissió d’Economia del Parlament ha advertit que el projecte de pressupostos del Govern pot tenir "una connexió i una línia de continuïtat” amb l’incident d’execució de sentència que va comunicar el Tribunal Constitucional arran les resolucions posteriors al debat de política general que fan referència a la convocatòria del referèndum.

L’avís ha quedat recollit en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya on s’han recollit les esmenes al projecte, en una anotació gens habitual amb què els lletrats de la Cambra intenten deixar constància del seu avís per protegir-se de posteriors accions del TC.

El punt dels pressupostos que es podria veure afectat és la disposició addicional 31 sobre mesures en matèria d’organització i gestió del procés referendari, on s’estableix que “el Govern, dins les disponibilitats pressupostàries per al 2017, ha d’habilitar les partides per a garantir els recursos necessaris en matèria d’organització i gestió per fer front al procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria”.

El lletrat, després de recordar que el TC ha notificat al Parlament la formulació de l’incident d’execució de sentència arran de les resolucions aprovades en el debat de política general sobre la convocatòria del referèndum, assenyala que el Tribunal hi podria trobar aquesta connexió amb la disposició addicional i recorda de l’obligació que de complir les resolucions del Tribunal.

El lletrat segons el text, “manifesta la necessitat de tenir presents” les interlocutòries del TC i les que se’ns puguin derivar “durant el debat i la votació en la comissió d’economia i hisenda de les esmenes que els grups parlamentaris han presentat a aquesta disposició”.

El mateix text del BOPC assenyala que els membres de la Mesa del Parlament assabentats de l’advertiment consideren que aquestes resolucions no són rellevants per a la tramitació del text.

Han presentat esmenes a la disposició addicional C’s i PP, que en demanen la supressió, mentre que la CUP vol eliminar la referència a celebrar el referèndum en “el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria”.