El diari indi The Hindu ha publicat aquest dilluns un editorial en què avisa el president espanyol, Mariano Rajoy, que controlar setmanalment les finances de la Generalitat pot resultar "políticament costós". 

El rotatiu, el segon en anglès amb més tirada a l'Índia, titlla d'"estrany" que Madrid "intensifiqui" la mà dura amb Catalunya i adverteix que "la intromissió de Rajoy en les prioritats financeres dels catalans jugarà en favor dels separatistes".

L'editorial també demana al govern espanyol que adopti un "esperit conciliador" amb Catalunya, i aposta com a possibles solucions per un millor model de finançament o la creació d'un estat federal.

El rotatiu indi assegura que Rajoy "s'ha guanyat una reputació d'exercir una cautela excessiva" durant el seu mandat, una situació que considera que caldria aplicar, també, amb un "to conciliador" a Catalunya.

Segons The Hindu, el pacte fiscal que Rajoy "va rebutjar fa uns anys" podria ara "obrir una finestra" per trobar una solució. "La crida del líder de l'oposició socialista, Pedro Sánchez, a favor de més poders federals també podria, similarment, suavitzar les tensions", afegeix el rotatiu. I conclou: "Madrid hauria d'expandir aquest esperit de conciliació".

El text es refereix així a l'amenaça del govern espanyol de suspendre el FLA si es finança el referèndum, tal com va anunciar el portaveu Méndez de Vigo divendres passat, i com ja se'n va fer ressò el diari econòmic Financial Times.