L'europarlamentari d'Esquerra Republicana adscrit al grup Verds-ALE ha estat escollit per representar la seva formació al recent creat Grup de Control Parlamentari Conjunt (GCPC) d'Europol. El nomenament arriba després que el Govern espanyol hagi vetat els Mossos d'Esquadra per accedir a informació rellevant sobre seguretat dins les fronteres europees.

Segons Terricabras, "és indiscutible que cal lluitar contra el terrorisme però s’ha d'evitar que en nom de la seguretat es vulnerin llibertats fonamentals". 

Sobre la negativa de l'Estat espanyol a compartir informació sensible de l'organisme de seguretat europeu, Terricabras ho ha titllat d'"irresponsabilitat aquests moments d’alerta i més tenint en compte que el 37% de les detencions de terrorisme d’arrel gihadista de tot l’Estat s’han fet a Catalunya". D'aquesta manera, l'eurodiputat ha fet un clam a la "màxima coordinació possible" en matèria de seguretat. 

Europol és una agència de la UE en matèria policial amb seu a La Haia, Països Baixos, amb una plantilla de més de mil membres i dos-cents funcionaris d'enllaç que dóna suport a més de 40.000 investigacions internacionals cada any.

El nou grup començarà a actuar a partir de la nova regulació d'Europol, en la qual Terricabras ha treballat des de fa mesos.

El grup està format per diputats de tots els parlaments dels Estats membres de la UE i per una comissió de setze eurodiputats, entre els quals hi haurà Terricabras. La missió d’aquest grup serà supervisar les activitats d’Europol en el compliment de la seva missió, incloses les que tenen relació amb els drets i les llibertats fonamentals de les persones.