Unes declaracions de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, han provocat un episodi de tensió entre la líder republicana i el PP. Però no pel contingut de la intervenció, sinó per la forma. La diputada del PP Andrea Levy ha retret a Rovira que fes unes declaracions a TV3 sostenint ella el micro. L'hi ha dit a l'entrar a l'hemicicle durant el ple i després d'enviar un missatge queixant-se al director de la televisió pública, Vicent Sanchis. El gest no ha agradat gens ni mica a la republicana.

En sortir del ple, Rovira, visiblement enfadada per retret sobre un tema que no era ni decisió ni responsabilitat seva, ha expressat la seva protesta a la portaveu adjunta del PP Esperança Garcia amb un "digues-li que es tranquil·litzi" -referint-se a Levy- perceptible per la gent que passava en aquells moments pels passadissos. Observaven l'escena el diputat d'ERC Sergi Sabrià i popular Juan Milian.

Tot plegat, ha sorgit d'un tuit que ha penjat la televisió pública en què apareixia Rovira sola davant la càmera. A la diputada no li han col·locat l'habitual micròfon de clip per la qual cosa havia de sostenir ella mateixa el micròfon amb el logo de TV3 amb què acostumen a comparèixer els periodistes de la cadena. 

En veure el tuit, Levy ha enviat un missatge a Sanchis i li ha demanat explicacions per telèfon, que el director de la televisió hauria respost assenyalant una situació de precarietat de la cadena.

En qualsevol cas, és molt possible que Sanchis tingui ocasió d'explicar-se en públic, atès que Levy, que forma part de la comissió de la CCRTV estudia portar el tema a la propera reunió per considerar que contravé el llibre d'estil de la cadena.