Telepizza també demana un referèndum, però no sobre la independència sinó sobre la pinya. Després que el president d’Islàndia, Guoni Th. Jóhannesson, obrís un debat d'abast planetari sobre la prohibició de la pinya a la pizza, Telepizza ha decidit impulsar un #ReferendumPorLaPiña.

La companyia ha volgut portar el debat al món de la política. Ha enviat tuits a polítics espanyols i d'arreu del món, com Donald Trump o el canadenc Justin Trudeau -atribueix a aquest país la paternitat de l'invent de combinar el plat italià amb la fruita tropical-.

Una de les respostes més contundents ha estat la del líder d'IU, Alberto Garzón. De fet, segurament no és la resposta que esperava Telepizza. Com tampoc la repiulada que ha fet posteriorment.

També la presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, ha fet una resposta reivindicativa, en aquest cas, a favor de la truita sense ceba.

El debat sobre les pizzes, però, s’ha obert a tota la ciutadania a través d’un tuit en què demana als qui estan a favor de pinya a la pizza que facin un retuit i els que estan en contra un m’agrada.

Davant la gosadia de la iniciativa, no ha faltat algun tuit advertint sobre el risc que comporta a l'Estat espanyol impulsar referèndums. No obstant, de moment, no consta que el Tribunal Constitucional hagi pres cartes en l'afer...