El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, ha assegurat, durant el World Football Summit que se celebra a Madrid, que si Espanya se separa, el Barça no podrà escollir on jugar. "El que va dir el secretari d'Esports de la Generalitat no és veritat. Si Catalunya se separa d'Espanya, els clubs catalans no podran escollir on jugar. Fora passions! No puc enganyar la gent. No puc enganyar els operadors de televisió amb els que hem hagut de suspendre els concursos internacionals que teníem previstos per aquestes dates. Hem suspès 15 dies la venda a Singapur, Turquia i l'Índia. No és el millor moment per vendre els drets".

"La Lliga perdria entre un 20% i un 25% del seu volum de negoci si els clubs catalans marxen", ha afegit Tebas. "Caldria tornar a negociar tots els contractes de televisió i fer una Lliga de 18 equips, tot i que espero que això no es produeixi. No m'imagino una Lliga sense el Barça o el Madrid!", ha sentenciat. 

El president de la Lliga també ha parlat sobre la possible declaració d'independència de Catalunya i ha dit que el president blaugrana no s'ha posicionat en cap moment: "Crec que Josep Maria Bartomeu no s'ha posicionat a favor de l'independentisme, només pel dret a decidir". "Molts pensen que fer això és ser independentista", ha afegit. Tebas ha intentat no posicionar-se sobre el tema, però ha destacat la complicació de la situació dient que "la situació és difícil per tots els que viuen aquí però crec que el moviment independentista no és nou". Però tot i valorar la situació, ha explicat que no dirà res del que ha parlat amb Bartomeu sobre el conflicte polític entre Catalunya i Espanya, "el Barça ha manifestat inequívocament i per activa i per passiva la seva intenció de jugar a la Lliga. Tenen una situació complicada i el que he parlat amb ells m'ho guardo per a mi". 

Finalment, Tebas ha demanat solucions al govern espanyol i ha dit que si hi ha gent que no entén la Lliga sense el Barça o el Madrid, ell "no entén Espanya sense Catalunya".