El Tribunal Constitucional també ha admès a tràmit el recurs presentat pel Govern espanyol contra el Codi Tributari de Catalunya el  mateix dia que ha suspés Llei de Transitorietat i Fundacional de la República aprovada la setmana passada pel Parlament.

El govern espanyol va anunciar que impugnava la Llei de Transitorietat i el Codi Tributari de Catalunya durant el Consell de Ministres de divendres passat. Els dos recursos van arribar al registre de l'alt tribunal dilluns a primera hora de la tarda i els magistrats s'han reunit amb caràcter extraordinari aquest dimarts per estudiar les dues impugnacions. 

La Llei del Codi Tributari de Catalunya, que es va aprovar al juliol, també es tracta d'una de les denominades "lleis de desconnexió" i fixa l'estructura de la Hisenda Catalana. 

Aquesta suspensió arriba després que l'1 de setembre l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) obrís 14 noves oficines pròpies i 13 de compartides arreu del territori i incorporés 256 nous treballadors per fer-les funcionar.