Treballadors de l'Ajuntament de Tarragona han demanat aquest dijous al grup municipal del PSC que no se'ls utilitzi amb finalitats "instrumentalistes i partidistes" en la moció antireferèndum que els socialistes presentaran en el pròxim ple, el 21 de juliol. El text vol que el ple rebutgi el calendari del procés d'independència i cercar un acord per una reforma constitucional.

En el punt quatre, es demana acordar la protecció del funcionariat de l'Ajuntament "perquè no hagin de col·laborar, en l'exercici de funcions públiques, en cap iniciativa que no tingui cobertura legal".

'No en el nostre nom'

Com a mostra de rebuig al text, un grup de treballadors ha impulsat un manifest –'No en el nostre nom'-, on reclamen que s'elimini la moció sencera o, almenys, el punt quatre. Al manifest, que es va començar a difondre divendres, ja s'hi han adherit 130 treballadors i els impulsors confien aconseguir més signatures la setmana entrant.

Els autors del manifest han explicat que els treballadors, amb el text, no es posicionen a favor o en contra de l'1-O i que només reclamen que no s'utilitzi als funcionaris de forma partidista per rebutjar el calendari del procés independentista.

"Estem patint, contínuament, sobretot des de l'Estat, les amenaces contínues als funcionaris, que podem rebre sancions si participem voluntàriament en el procés de l'1-O", ha relatat Francesc Xavier Tolosana, un dels treballadors.

En el manifest, s'apunta que la convocatòria del referèndum "encara no s'ha dut a terme" i que, per tant, no se sap "ni en quina normativa jurídica s'empara ni si caldrà col·laboració dels treballadors de l'Ajuntament". D'altra banda, es recorda que els regidors socialistes han estat escollits com a càrrecs electes dels tarragonins però no com a representants dels treballadors com perquè els puguin fer de portaveus.