Polèmica a Tarragona entre l’Ajuntament i la Coordinadora de l’11 de setembre de la localitat per la Diada ja que l’Ajuntament ha decidit denegar el permís per celebrar els actes al centre de la ciutat, lloc on s’han fet els darrers anys.

Segons fonts municipals, aquesta decisió està vinculada a les queixes per excés de soroll en les activitats d’oci i culturals que es porten a terme al centre de la ciutat. Una decisió que també contempla el traslladat d'activitats com ara concerts de les festivitats de Sant Magí o Santa Tecla als afores de la ciutat, una mesura que fa anys que reclama la plataforma Farts de Soroll.

No obstant, aquesta mateixa plataforma ha denunciat a la seva pàgina de Facebook que ells “només han demanat que es reguli el nivell de decibels dels actes nocturns” i que “mai han estat en contra dels actes festius, tradicionals i culturals”.

En aquest sentit, la plataforma s’ha queixat que amb aquesta decisió, “l’Ajuntament ens torna a instrumentalitzar per justificar la prohibició d’actes, quan els seus motius són d’un altre caire”.

Per la seva banda, la portaveu de la Coordinadora, Roser Calaf, es queixa d’aquesta decisió i defensa que mai fins ara l’Ajuntament els havia posat problemes per la celebració dels actes de la Diada ja que sempre han demanat els mateixos espais. No obstant, Calaf ha assegurat que la proximitat de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, pot haver influït en aquesta decisió.

La setmana vinent, l’Ajuntament es reunirà amb representants de la Coordinadora per trobar una solució al conflicte.