El ple de l'Ajuntament de Tarragona votarà una moció contra el referèndum de l'1 d'octubre en el pròxim ple. El PSC, el partit de govern, ha presentat el text amb l'objectiu de preservar la seguretat jurídica dels funcionaris.

Els socialistes tarragonins han confirmat que l'objectiu principal de la moció és "garantir la seguretat jurídica" dels funcionaris de l'Ajuntament. Tot plegat enmig de les divisions en si del PSC.

Atac al procés

La moció recorda a la presentada en el ple de la setmana passada pel PP a Barcelona i que finalment no va sortir endavant. Curiosament, l'alcalde de Tarragona, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, governa amb una majoria absoluta gràcies al suport dels populars i d'un regidor d'Unió, que s'integren en el govern municipal.

El primer punt dels acords del text assegura que "no hi ha democràcia ni Estat de Dret sense respectar la legalitat". Tota una declaració d'intencions.

"No hi ha democràcia ni Estat de Dret sense respectar la legalitat"

A més, l'Ajuntament vol curar-se en salut i per això demana a la Generalitat que faci una petició oficial a l'Ajuntament per després afegir que consultarà els serveis jurídics del consistori. L'objectiu és protegir el funcionaris davant d'una il·legalitat.

Acusacions greus

La moció, a la qual ha tingut accés El Nacional, conté afirmacions molt contundents al voltant del referèndum català. Assegura que es tracta d'una votació "il·legal" i "unilateral" que no compta amb el suport de la Comissió de Venècia.

El text també subratlla que la Generalitat pretén convocar un referèndum "pel qual no té competències", a més d'assegurar que el Govern, que qualifica de "paralitzat i en crisi", pretén modificar les majories de Parlament en el seu propi interès i "de forma encoberta". La moció arriba a assegurar que "no existeix una majoria social per iniciar un procés unilateral d'independència".

Respecte a la legalitat

Els socialistes han presentat aquesta moció amb l'objectiu de rebutjar el calendari establert en el procés independentista i amb visió d'arribar a un acord per la reforma constitucional. Així ho ha fet saber la portaveu del PSC al consistori, Begoña Floria, que ha lamentat que els ajuntaments s'hagin de posicionar en un "debat espuri" sobre un referèndum "que no es farà".

Davant la pressió rebuda al món local, sosté Floria, "no han tingut més remei" que presentar la moció. L'objectiu del PSC és, segons apunten, defensar la democràcia des del "respecte a l'Estat de Dret i la legalitat". En tot cas, rebutgen qualsevol pas nou cap a l'estat propi i demanen avançar cap a la via plurinacional.