El document del PSOE i el PSC on recull una proposició no de llei per anul·lar el judici sumaríssim contra l’expresident de la Generalitat Lluís Companys ha estat criticat durament pel diputat republicà Joan Tardà, que ho ha qualificat de “cinisme”.

En una sèrie de piulades al seu compte de Twitter, Tardà ha afirmat que és “cinisme que el PSOE ara demani l’anul·lació de la sentència de Companys quan durant anys ens han dit que no i ens han insultat cada vegada que l’hem demanada”.

La darrera vegada que això va passar va ser el mes de març passat, quan ERC va presentar una proposició no de llei per anul·lar el judici de Companys. Tal com recorda Tardà, el PSOE sempre ha votat en contra de les demandes dels republicans, i de fet, aquest darrer cop el PSC també va votar com el PSOE, rebutjant així la reparació de la figura de Companys.

A més a més, Tardà ha recuperat unes paraules d’un diputat de la formació socialista després del darrer debat on deia que “la iniciativa no pretenia honrar Companys sinó deshonrar la nostra democràcia”.

Davant d'aquest comportament en debats passats, Tardà es mostra sorprès que ara el PSOE i el PSC mostrin “respecte” al president Companys i per això, qualifica de “miserable” el comportament del partit socialista.

Aquesta proposta de les direccions del PSC i del PSOE d'anul·lar la sentència de Companys s’inclou en un document de propostes polítiques per a Catalunya que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, van presentar aquest divendres conjuntament a Barcelona.

Pròximament registraran la petició al Congrés, ja que consideren que les sentències contra Companys són “il·legítimes, radicalment nul·les i injustes, i manquen absolutament d’eficàcia i validesa”.