El diputat al Congrés per ERC, Joan Tardà, ha atribuït a una “patent de cors” el fet que des del Ministeri d’Interior s’orquestrés una 'operació Catalunya' amb la finalitat de frenar el procés sobiranista, tal com va desvetllar el comissari José Manuel Villarejo Pérez, en el marc d’una declaració davant del jutge.

Tot i que el comissari no va donar gaires detalls d’aquesta operació, sí que va deixar clar que l'objectiu del dispositiu policial era el procés independentista, raó per la qual Tardà ha considerat que a l’Estat espanyol "hi ha persones que tenien patent de cors per fer coses que no s'adiuen amb una democràcia".

En declaracions a Els Matins de TV3, Tardà ha afegit que l’existència de l’esmentada operació no l’havia sorprès, ja que “en tots els processos d'independència, l'Estat anterior fa el que pot perquè descarrili". "És evident que l'Estat jugarà brut si convé per fer-nos descarrilar", ha afegit.

Tardà ha anunciat també que el seu partit demanarà una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats sobre la 'operació Catalunya'. "En ERC tenim una història de 85 anys sense corrupció i hi ha hagut voluntat d'empestar-nos. Actuem en legítima defensa nostra i de la mateixa democràcia", ha argumentat. També ha admès que la voluntat de fer descarrilar el procés sobiranista no significa que no hi hagi casos de corrupció a Catalunya, i ha exposat que cal separar les dues coses. "Els casos de corrupció, si existeixen, s'han de jutjar. El problema és que el mateix Estat que vol donar lliçons de neteja està podrido", ha conclòs.