El diputat d’Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha criticat l’actitud del PSC pel que fa a la qüestió catalana i la seva submissió al PSOE.

"Fa setmanes que podríem haver enterrat Rajoy i el seu avatar, Rivera, però el PSOE prefereix que governi Rajoy a reconèixer el dret a decidir", ha lamentat Tardà per després criticar el paper del PSC de qui ha dit, a una entrevista a Rac1, "una vegada més, s'abaixa els pantalons".

Tardà ha insistit que, si el PSOE autoritzés un referèndum a l’escocesa, Esquerra els donaria suport en la investidura. Si això s’hagués fet en la darrera legislatura, “podríem haver derogat ja polítiques reaccionàries com la llei mordassa”, ha apuntat el republicà.

En aquest punt, Tardà no ha estalviat retrets als socialistes a qui ha titllat de “covards” políticament. “Si no ho fossin, Rajoy ja seria a l’oposició”, ha exclamat.

Plat fred

Si la revenja és un plat que se serveix fred, Tardà ha recordat les crítiques que es van llançar, des de les tribunes espanyoles, durant els mesos de negociació per a la configuració d’un nou govern a Catalunya.

“Se’n fotien molt de nosaltres perquè és cert que va haver-hi dificultats per culminar el govern Puigdemont-Junqueras. Ara nosaltres ja hem fet via”, ha sentenciat.

Inhabilitació

Pel que fa a la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la mesa per permetre el debat de les conclusions sobre el procés constituent, Tardà ha assegurat que “ningú s’arronsarà a aquestes alçades. Som al segle XXI”.