El PSOE té el convenciment que mantindran la seva aliança amb el PSC, tot i les discrepàncies internes en el si del comitè federal. Així ho ha assegurat la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, en una entrevista a Telecinco, just el dia en què es reuneixen el president de la comissió gestora, Javier Fernández, i el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta. La secretària general del PSOE andalús ha assegurat que el seu partit i el PSC seguiran caminant "junts" i ha apuntat que caldrà reforçar la relació política entre ambdues formacions per tal de "trencar asimetries". 

La líder andalusa ha apuntat que els socialistes espanyols volen mantenir una relació històrica que, segons Díaz, va ser gràcies a la "generositat" del PSOE, que va voler que el PSC fos la representació del partit a Catalunya. Això sí, segons la seva opinió, caldrà abordar alguns canvis: "Quan es produeixen situacions anòmales o asimètriques com les dels darrers temps cal corregir-les".

En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, que ha assegurat que no té "cap dubte" que el seu partit i el PSC seguiran treballant junts, independentment que calgui "revisar", "actualitzar" i modernitzar" el protocol d'unitat que regeix les seves relacions des del 1978. La cara visible dels socialistes al Congrés ha assegurat que no es plantegen expulsar els socialistes catalans de les estructures del partit.

Retrets al PSC

Díaz ha retret al PSC que no informés el PSOE en el seu moment de la seva aposta pel dret a decidir o d'una possible negociació de govern amb ERC. De la mateixa manera, ha assegurat que no es poden produir situacions com el desacatament del resultat del comitè federal simplement perquè no els agrada. Davant d'aquests moviments, Díaz ha reivindicat la declaració de Granada com a exemple d'unió entre els dos partits.

Crítiques a Bassa i Rufián

Díaz ha expressat el seu rebuig a les paraules de la consellera de Benestar Social i Famílies, Dolors Bassa, que va insinuar que els menors que esnifen cola als carrers de Barcelona provenen d'Andalusia. "Em sembla intolerable", ha assegurat i ha afegit que "per tapar les seves vergonyes, alguns es dediquen a ofendre Andalusia". La líder andalusa ha afirmat que existeix un "tic classista, que mira amb rebuig el sud", una actitud que ha identificat amb el govern de Junts pel Sí.

D'altra banda, la presidenta andalusa també ha indicat que fa mesos que des de Catalunya s'està generant una mala imatge d'ella. Ha assenyalat a "Rufians i companyia" com a responsables que es cregui que ella té una "certa animadversió" cap a Catalunya.