"A les primàries em van clavar una hòstia". Unes paraules sinceres que va pronunciar dissabte a la nit Susana Díaz en un sopar informal amb els seus companys del PSOE d'Andalusia. La presidenta andalusa es va reunir ahir a la nit amb els seus seguidors en un restaurant de Madrid. Aquesta frase es pot escoltar a partir del minut 2:20 d'un vídeo que ha difós el Huffington Post


Al vídeo es pot veure com Díaz s'adreça als seus companys de partit en un ambient distès i festiu entre crits i aplaudiments. Entre els assistents hi ha l'antic portaveu de la gestora, Mario Jiménez, i l'autoproclamada "única autoritat del PSOE", Verónica Pérez, a qui Díaz es refereix com "la màxima autoritat". (Verónica Pérez va fer unes declaracions al setembre de 2016 a la porta de Ferraz on es va procalamar com la "máxima autoritat" del partit en plena crisi interna).

Díaz inicia el seu discurs dient: "En aquest congrés, que a les primàries em van clavar a mi una hòstia, hem vingut a ajudar", unes paraules que provoquen que més d'un dels presents no pugui aguantar el riure. Afegeix que s'ha reunit amb el secretari general, Pedro Sánchez, per fer-li saber que el seu equip no té "pretensions" i que "només vol ajudar i cooperar", una cosa que, segons la presidenta andalusa, només es pot fer guanyant eleccions. 

La que va ser candidata a les darreres primàries del PSOE assegura que el que vol és que "el PSOE andalús torni a ser fort", fet que provoca que els seus seguidors l'elogiïn amb frases com "Que gran que ets!"

A més a més, els diu que, sigui quina sigui la decisió de Sánchez a l'hora d'escollir el seu equip, "se l'ha d'ajudar". Finalment, agraeix el suport i la feina dels seus secretaris provincials i diu que "Andalusia té un gran equip, que és el pulmó del PSOE d'Espanya".