Susana Díaz i Patxi López ja treballen en un pacte post primàries del PSOE, segons explica el Confidencial Digital. Sembla ser que ambdós candidats busquen un projecte sòlid i perdurable. Cap dels dos confia en una victòria de Pedro Sánchez, però són conscients que rebrà molt suport. Díaz i López aposten per una executiva que inclogui a l’altre candidat i que deixi fora a  l’ex secretari general.

Segons les fonts del Confidencial Digital, la intenció d’aquesta fusió és reivindicar un “PSOE unit”, en el que diferents projectes puguin convergir per fer front al “personalisme” de Pedro Sánchez. Susana Díaz hauria pres la iniciativa i contactat amb Patxi López a través dels seus col·laboradors. Li ha anunciat que estaria disposada a incloure en la seva futura legislatura a socialistes bascs.

Aquest nou tàndem vol incorporar dirigents que en el seu moment van donar suport a Pedro Sánchez, i per ara un dels noms que més sona és el de Francina Armengol, la presidenta de les Illes Balears. Armengol va donar suport a Sánchez durant molt temps, i al final va decidir apostar pel lehendakari. La irrupció de Sánchez, que es troba en ascens, ha provocat que López, fins ara reticent a parlar amb Díaz, s’hagi replantejat la seva estratègia.