La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha mantingut aquest dimarts que el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, "no pot continuar governant" i que ha de moure "fitxa" davant d'una situació que s'ha tornat "insuportable", després dels escàndols de la investigació a l'exalcaldessa de València i actual senadora Rita Barberá i el frustrat nomenament de l'exministre José Manuel Soria. Alhora ha defensat que el PSOE se'n vagi a l'oposició.

"No sé a què espera [Rajoy] ja per prendre mesures i decisions i fer un favor a aquest país", ha dit Díaz en declaracions als periodistes durant una visita a una residència per a persones grans, a Sevilla, on ha mantingut que és un "clamor" que Rajoy "ha de deixar de continuar governant per als seus amics" i "prendre mesures com més aviat millor".

A més, la dirigent andalusa creu que el president del PP és "l'únic que no se n'ha adonat" que no pot continuar governant d'aquesta manera i ella ha dit "compartir" l'opinió de la "immensa majoria dels espanyols" que passa perquè Rajoy "mogui fitxa" davant de "la situació vergonyosa que està passant".

La presidenta ha considerat que, si després d'escoltar al Congrés dels Diputats Rajoy no s'ha adonat "del que ha passat", només hauria d'"escoltar al carrer". En aquest sentit, ha recalcat que els ciutadans estan "cansats, avergonyits i farts" de la situació i ha afegit que la societat espanyola "ha demostrat estar per davant que la política" i que "la gent és molt més assenyada que els partits", fins i tot el seu mateix.

El PSOE a l'oposició

En aquest punt ha dit que "no tots tenen el mateix grau de responsabilitat" apuntant a Rajoy, però també ha reiterat, sobre les possibilitats del secretari general del seu partit, Pedro Sánchez, d'intentar una investidura que "amb 85 escons no es pot governar", per la qual cosa al PSOE li toca "fer una oposició útil".

Sobre això, no ha volgut entrar en més detalls sobre la situació de Sánchez en considerar que ja havia estat "prou clara" i ha defensat que parlarà de la situació del PSOE on correspon, als òrgans del partit, una cosa que farà -ha afegit- "sempre amb responsabilitat" cap al país.

En qualsevol cas, ha recalcat que "aquest país no es mereix aquesta situació" i que "la societat demostra ser més responsable que els qui estem representant-la", cosa que hauria "de servir d'ensenyament".