La nova direcció del PSOE es mostra predisposada a mantenir el PSC dins de les seves files. El portaveu de la gestora socialista, Mario Jiménez, ha assegurat que Susana Díaz sempre ha estat partidària de la unió d'ambdós partits. En declaracions a la Cadena Cope, ha apostat per mantenir les relacions amb els socialistes catalans a través d'un diàleg "honest, sincer i profund". Entre les qüestions que s'hauran de posar sobre la taula, es trobaran la definició de Catalunya com a nació i la possible aliança del PSC amb el nou partit de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Tot i les seves bones intencions, Jiménez ha recriminat l'actitud dels socialistes catalans després que perdessin la votació del comitè federal que va decidir l'abstenció. Ha apuntat que com que no els va agradar la decisió, van celebrar una reunió del consell nacional per poder trencar la disciplina de vot: "No es poden confrontar legitimitats", ha avisat sobre un gest que ha qualificat "d'enorme transcendència".

D'altra banda, el portaveu de la gestora ha subratllat la importància de realitzar un Congrés, però ha apuntat que s'haurà d'esperar a superar la situació de divisió interna actual. Tot i que ha evitat posar-li una data, ha apuntat que en aquest procés és prioritària i que l'elecció del secretari general haurà d'esperar que el projecte polític estigui "definit i enformat".

Alliçona Sánchez

Davant la possibilitat que Sánchez es presenti per tornar a ser secretari general, Jiménez ha demanat que s'avaluï si ara és el moment de "posar en marxa campanyes personals" o si és el moment d'unir el partit i definir un nou projecte. Sobre les paraules conciliadores de Sánchez cap a Podemos, el portaveu de la gestora ho ha atribuït a la seva "situació emocional".