La candidata a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, creu que cal preguntar al líder del PSC, Miquel Iceta, i al PSC, si són "neutrals" i considera "inevitable i lògic" que cada company tingui les seves preferències.

En una entrevista que publica aquest diumenge El Periódico, Díaz ha destacat que ara està tenint una presència més activa a Catalunya i que està convençuda que tindrà més vots que avals en aquesta comunitat, cosa que es pren com un repte. En la recollida d'avals a Catalunya, Pedro Sánchez va humiliar Díaz, quedant amb 6.000 avals contra 1.000.

Díaz assegura que no comparteix la modificació de l'article 2 de la Constitució, que estableix la indissoluble unitat d'Espanya, i ha apuntat que el que ella diu, ho defensa a Andalusia i a Catalunya i això, ha dit, "dóna autoritat a la teva organització i respecte entre els ciutadans". En aquest punt, ha explicat que, a Catalunya, la sortida està en el diàleg i que els socialistes la duran a terme amb una reforma de la Constitució, segons el seu projecte, que presentarà dimarts que ve.

La candidata a la secretaria general del PSOE i presidenta d'Andalusia ha dit que no canviarà ni la seva visió del model de país, ni la de la cohesió social, ni la de la cohesió territorial, ni de l'estat del Benestar segons el seu interès al procés electoral en què estiguin i ha afegit que a ella no la veuran "defensar una cosa i mesos després una altra".

Encara que ha dit que respecta que hi hagi companys que evolucionin en les seves posicions, creu que qui està al capdavant "ha de donar seguretat".