La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha dit avui, després de la dimissió de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, que sembla que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, "està acabat" i que "en el seu propi partit el volen treure a empentes".

En reaccions a la dimissió d'Aguirre, Susana Díaz ha assenyalat que "ja era hora" i ha afegit que "se'n va igual que va arribar" a la presidència de la Comunitat de Madrid, amb referència al cas dels trànsfugues socialistes Eduardo Tamayo i María José Sáez.

Sobre si la dimissió d'Aguirre provocarà la de Rajoy, la presidenta andalusa ha dit: "Crec que Rajoy és l'únic que no se n'ha adonat que està acabat i en el seu propi partit sembla que el volen treure a empentes; ell sabrà el que ha de fer ja, però crec que va tard".

A Rajoy “no li surten els números”

Susana Díaz ha fet aquestes declaracions abans de presentar, en un esmorzar informatiu a Sevilla, el president del Parlament d'Andalusia, Juan Pablo Durán. Posteriorment, en el col·loqui de l'esmorzar informatiu, la presidenta s'ha referit de nou a la situació de Rajoy per sostenir que si no és president és perquè no "li surten els números i no li surten perquè va perdre" a Andalusia.

 

"Rajoy és l'últim que es vol assabentar que ja està amortitzat en aquest país i que és un llast fins i tot per als seus", ha afirmat, mentre ha criticat que a molts dirigents del PP els "falta valentia" per dir-li que "s'ha acabat, la qual cosa hauria d'haver marxat després de les eleccions".

Finalment, sobre les negociacions per al futur Govern, Díaz ha esgrimit que el millor que li podria passar a Espanya en aquests moments és que Pedro Sánchez pugui formar un govern estable amb un projecte reformista que garanteixi la unitat d'Espanya.