El consell de govern de la Junta d’Andalusia ha acordat en la seva reunió d’aquest dimarts atorgar la medalla de la comunitat al director de El País, Antonio Caño, entre d’altres personalitats. La decisió de l’executiu de Susana Díaz es produeix després de la duríssima campanya que aquest diari va protagonitzar contra Pedro Sánchez quan era secretari general del PSOE i rival de Díaz. L’editorial de El País va arribar a descriure Sánchez com “un insensat sense escrúpols que no dubta a destruir el partit que amb tant desencert ha dirigit abans de reconèixer el seu enorme fracàs”.

Aquest fet no ha passat desapercebut, ni la coincidència del guardó amb la decisió de El País de desmantellar la seva edició a Andalusia amb un ERO amb el qual ha acomiadat la major part dels seus periodistes.

Amb tot, Caño és nascut a Jaén i el vicepresident de la Junta, Manuel Jiménez, ha explicat que la medalla s’ha atorgat a persones que representen “l’Andalusia d’avui, que reflecteixen el seu feinejar diari, la riquesa i varietat d’una terra que mira al futur amb confiança i decisió”.

El lliurament de les medalles es durà a terme dimarts vinent al teatre de la Maestranza i estarà presidit per Díaz.