El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a Diego Torres a indemnitzar el seu exsoci Iñaki Urdangarin per difondre correus electrònics privats, així com al programa d'Ana Rosa Quintana i a la revista Vanitatis per publicar-los, ja que creu que la seva conducta privada no es pot exposar "com a mercaderia".

En una sentència, la sala primera del Suprem confirma la condemna de l'Audiència de Barcelona a Torres i als dos mitjans de comunicació a pagar un euro per dany moral a Urdangarin, que va denunciar el seu exsoci i set grups editorials i va demanar per a ells aquesta simbòlica indemnització per difondre els correus.

No obstant això, l'alt tribunal revoca la mateixa condemna que l'Audiència Provincial va imposar a dos mitjans més, El Mundo i la revista Semana, ja que considera que es van limitar a donar la notícia que Torres hauria aportat al jutge del cas Nóos els correus, sense publicar-ne el contingut.

En primera instància, la demanda d'Urdangarin sobre protecció del dret a la intimitat personal i familiar contra el seu exsoci i les productores va ser desestimada, però després l'Audiència de Barcelona la va revocar i va condemnar tots a pagar al marit de la infanta Cristina un euro com a indemnització per dany moral i a publicar la part dispositiva de la sentència.

El tribunal provincial, igual que el Suprem, va considerar que els correus publicats eren de caràcter personal i relatius a la seva vida privada, de manera que també va condemnar els mitjans de comunicació a no tornar a publicar-los, així com a fer declaracions, efectuar comentaris, emetre opinions o judicis de valor sobre el contingut dels esmentats missatges.

Argument del Suprem

Per al Suprem, que analitza la confrontació entre la llibertat d'informació i el dret a la intimitat, la revelació de les relacions afectives de les persones "manca en absolut de qualsevol transcendència per a la comunitat" perquè no afecta el conjunt dels ciutadans.

La decisió dels aspectes de la vida privada que s'han de preservar de la difusió correspon, diu el Suprem, només a la persona afectada, en aquest cas Urdangarin, i "la seva condició de personatge públic no menysprea ni degrada el seu dret fonamental a la intimitat".

Quant als mitjans de comunicació condemnats, creu que es "van extralimitar" en la notícia, "aprofundint en el seu contingut i morbo". "Una cosa és que les activitats -del senyor Urdangarin- estiguin exposades a la curiositat o fins i tot a l'escrutini dels mitjans de comunicació i de la ciutadania, i una altra que la seva conducta privada, en l'àmbit matrimonial, sentimental o sexual, pugui ser divulgada o exposada com a mercaderia", afegeix.

En canvi, deixa sense efecte la condemna als altres dos mitjans perquè bàsicament es van limitar a donar la notícia, conducta que "suposa una afectació lleu de la intimitat del demandant, justificada per la seva rellevància pública"