Un grup de treballadors del departament de vicepresidència, organitzats com a assemblea en defensa de les institucions catalanes, han fet arribar a Oriol Junqueras una carta de suport i solidaritat, on l'assenyalen com a “legítim vicepresident”.

“Fins que el Parlament nomeni un nou govern, els treballadors i treballadores que ens hem organitzat en assemblea no assumirem l’absència involuntària del nostre vicepresident i consellers, del nostre secretari general, de l’anterior secretari d’Hisenda ni del nostre director de Patrimoni”, s’assegura en la carta on es rebutja “el descarnat atac” que ha patit el Govern.

En el text, els treballadors es comprometen a exigir la llibertat dels presos així com la retirada de totes les acusacions contra els dirigents i personal tècnic del departament i la resta d’institucions. “Des de la frustració de no poder fer gaire més que fer-te arribar aquest escrit i la nostra lleialtat, desitgem que tots vosaltres percebeu el nostre sincer escalf i acompanyament”, conclou la carta.

El vicepresident els ha agraït la carta a través de Twitter amb un missatge transmès des de la presó. "Gràcies a tots per la vostra dedicació i bona feina. Una abraçada a tots".