L'any 1995 el Congrés dels Diputats va votar i va desestimar portar als tribunals el ministre d'Interior, José Barrionuevo, investigat pel cas dels GAL. El Tribunal Suprem va demanar permís per començar el procés judicial contra el ministre, perquè estava aforat, amb un suplicatori, però la cambra ho va tombar impedint que el jutgessin en relació a l'organització terrorista GAL. En aquell moment governava Espanya el PSOE de Felipe Gonzalez amb una àmplia majoria i els diputats socialistes van votar en contra del suplicatori. Es va denegar al Tribunal Suprem, per tant, la possibilitat de jutjar Barrionuevo.

Els diputats socialistes van entendre aquell suplicatori com un "atac a Barrionuevo" que formava part "de la conspiració contra Felipe González". I la direcció socialista afirmava que, per primera vegada, "no hi havia consignes. Que tothom podia votar el que volgués. I van votar en contra.

Divendres el Tribunal Suprem va demanar al Congrés dels Diputats si podia obrir un procés judicial contra Francesc Homs, diputat de PDECat, aforat i ex conseller de la presidència a la Generalitat de Catalunya, imputat per no aturar la consulta del 9-N tot i la prohibició del Tribunal Constitucional. El suplicatori d'Homs ja està en marxa. L'haurà de votar un Congrés amb un Govern en funcions i un cap de l'oposició defenestrat pel seu propi partit. El PSOE i el PSC ja han dit que en aquest cas hi votaran a favor. Amb aquesta decisió els socialistes marcaran distàncies amb Unidos Podemos, el PNB i els independentistes d'Esquerra (ERC), elPDECat i EH Bildu, que han anunciat el seu vot en contra el suplicatori.

En ple procés de votació del nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja ha avançat que està d'acord en votar a favor del suplicatori i es jutgi Homs. En unes declaracions recents Iceta diu: "Imagineu que féssim el contrari i al final Homs no fos jutjat pels mateixos fets pels quals sí seran jutjats un president de la Generalitat, un vicepresident del govern i una altra consellera". Ara bé, no es descarta que de sortir Núria Parlon escollida a les primàries d'aquest dissabte, la posició pogués canviar, o igualment mantenir-se. 

Els socialistes al·leguen que donaran suport a la petició del Tribunal Suprem com vénen fent en les últimes dècades i s'obliden que l'any 1988 van fer tot el contrari per salvar el seu ministre: José Barrionuevo. Van salvar Barrionuevo de ser jutjat per un cas de terrorisme, pel cas GAL, i en canvi votaran a favor del suplicatori que portarà als tribunal Francesc Homs per haver posat les urnes. 

A Barrionuevo se'l va acabar jutjat després per una altra aspecte relacionat amb els GAL. Va ser el primer ministre que va entrar a la presó. El mateix Felipe González el va acomiadar amb una abraçada a la porta del centre penitenciari de Guadalajara. La condemna era de 10 anys de presó i 12 d'inhabilitació, però després el govern d'Aznar el va indultar.