La Conselleria d’Ensenyament tem que s’estigui fent un ús fraudulent de la disposició de la LOMCE que obliga la Generalitat a subvencionar amb 6.000 euros l’escolarització en centres privats als nens que demanin l’ensenyament en castellà. El ministeri ha comunicat que s’han renovat per aquest curs els ajuts a 38 famílies.

La conselleria havia presentat al·legacions contra tots els casos. Des d’Ensenyament s’ha advertit que la major part d’aquests expedients corresponen a nens que ja estaven escolaritzats en escoles privades abans que aparegués aquesta norma, nens que cursaven estudis, molts des de P3, en centres que no tenen el català com a llengua vehicular, per exemple, escoles privades internacionals.

El Departament admet que no té accés a la informació sobre els diferents casos, atès que els expedients es tramiten directament davant del Ministeri i a la Conselleria no arriba “cap paper” al respecte. És com “una caixa negra”, segons fonts del Departament que encapçala Meritxell Ruiz.

Amb tot, el fet que de les 154 sol·licituds que es van presentar davant del Ministeri, només se n’acceptessin 50 i ara se n’hagin renovat 38 fa sospitar que també des de l’administració espanyola s’ha constatat un ús indegut d’aquests ajuts.

Des del Departament s’ha evitat parlar obertament d’aquesta qüestió tot i que ahir la consellera Meritxell Ruiz va assegurar en declaracions a l’ACN que la situació és “preocupant”.

La responsable del gabinet de la consellera expressava aquest malestar ahir a través de Twitter.