Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) podria guanyar les eleccions al Congrés dels Diputats, tot superant En Comú Podem. És el que sosté el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que apunta a un resultat dels republicans d'entre 12 i 14 diputats, amb una pujada substancial –d'entre tres i cinc diputats– respecte a les eleccions del 26-J.

En Comú Podem es quedaria amb entre 11 i 12 diputats, amb una lleugera caiguda, per la qual cosa la formació liderada per Xavier Domènech com a molt podria optar a empatar amb els republicans. Ara bé, tot i aquest resultat, els comuns es mantindrien com la formació amb més nombre de vots.

El PDeCAT, en quart lloc

El Partit Demòcrata Europeu i Català (PDeCAT) quedaria en quart lloc, per darrere de socialistes, republicans i comuns, en el que serien els pitjors resultats de la seva història. Concretament, obtindria entre 5-6 escons, per sota dels 8 aconseguits en els passats comicis del 26-J. Amb aquest resultat, quedarien per sota del PSC-PSOE –que es quedaria amb 7–, però per sobre del PP i de Cs, amb 5 i 4-5 diputats, respectivament.

Ara bé, si s'observen els resultats de vots en comptes d'escons, el PDeCAT cauria fins a la sisena posició, amb un 11,4% dels sufragis.