La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat avui que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sap que no se celebrarà un referèndum d'autodeterminació a Catalunya i l'ha convidat a reflexionar sobre la direcció "equivocada" que ha pres.

Sáenz de Santamaría ha respost d'aquesta manera Puigdemont, que aquest passat divendres, després de l'anunci del govern espanyol que recorrerà els pressupostos catalans per incloure una partida per a la celebració del referèndum, va assegurar que la Generalitat plantarà cara aquesta decisió de l'Executiu i que no podrà parar la consulta a Catalunya.

En declaracions als periodistes en arribar al congrés del PP de Castella i Lleó, la vicepresidenta ha subratllat: "El senyor Puigdemont sap que el referèndum no se celebrarà". Soraya ha afegit que no només el govern espanyol ha dit al president de la Generalitat que no és possible aquesta consulta, sinó que les mateixes institucions catalanes d'autogovern l'han advertit que és inconstitucional i que no va a cap lloc. "Tant les institucions catalanes, com les espanyoles o les europees ja estan donant per assegurat que el separatisme no va enlloc", ha recalcat.

Sáenz de Santamaría ha convidat Puigdemont que faci una reflexió: "Quan un va caminant i veu que tothom li ve de cara, ha de reflexionar que qui està equivocat de direcció és ell".