Somescola, l'agrupació d'entitats cíviques i educatives en defensa de l'escola catalana, ha emès un contundent comunicat en què rebutja els atacs contra l'escola catalana i els seus docents formulats pel ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, pel ministre d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, i per d’altres personalitats.

Somescola recorda el paper integrador que ha jugat l'escola catalana durant 30 anys en què ha estat una eina clau per la cohesió social. El manifest deixa ben clar el compromís dels docents catalans amb "els valors de la democràcia, del respecte, de la diversitat, del diàleg i de la tolerància".

El col·lectiu en favor de l'escola catalana destaca que a aquesta es garanteix el coneixement del català i del castellà, fins al punt que el nivell de coneixement de castellà és més elevat a Catalunya que a moltes comunitats monolingües, segons les dades del mateix Ministeri d'Educació. Acusen el govern central de menar una ofensiva contra el català, en contra de les més elementals lògiques pedagògiques.

Somescola sospita que les declaracions dels ministres i d'alguns polítics i mitjans de comunicació són la preparació d'una gran ofensiva contra l'escola catalana, i per a això exigeixen una disculpa d'aquells que han mentit per atacar l'escola catalana.

El manifest acaba amb una mostra de suport incondicional a la feina dels mestres: "Somescola sempre serà al costat dels docents que vetllen, amb estima i passió pel desenvolupament integral dels nostres infants i joves. Somescola expressa públicament l’agraïment per la seva dedicació, i els encoratja a seguir realitzant la seva tasca amb la mateixa determinació de sempre. No esteu sols".