Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat que presentarà una denúncia a la Fiscalia de delictes d’odi contra el grup municipal d’Esquerra Republicana (ERC) de Sant Cugat que els acusa de tenir vincles amb grups neonazis, d'extrema dreta, xenòfobs i defensors de l'apologia del genocidi. L’entitat també denuncia que els republicans donen suport explícit a organitzacions i persones que realitzen concentracions destinades a impedir la llibertat de reunió i d'expressió dels membres de SCC al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Incidents a la UAB

De fet, són els incidents entre partidaris i detractors de SCC a la Universitat Autònoma de Barcelona l’origen de la denúncia.

Arran dels enfrontaments, el grup municipal del PP presentarà una moció al ple del proper dilluns 23 de gener, en la qual s’insta l’Ajuntament a fer costat a SCC. Les JERC s’oposen a la moció “pels vincles de l’entitat amb grups neonazis d’extrema dreta” i el grup d’ERC-MES presentarà una moció alternativa on insta el plenari a defensar la llibertat d'expressió i rebutjar les ideologies totalitàries a la UAB.

El text també demana que es doni suport als estudiants que legítimament es manifesten per rebutjar la presència de SCC i de grups d'extrema dreta neonazi "amb qui aquesta entitat manté vincles de complicitat" a la UAB.

L’argument de SCC

SCC considera “delictiu el contingut de la moció d'ERC, en tant que incita l'odi i la discriminació contra una associació democràtica i cívica”.

Per això, posaran en coneixement de la Fiscalia d'Odi i Discriminació de Barcelona l'esmentada moció perquè l'estudiïn, atès que, segons SCC, se’ls acusa de manera falsa de tenir vincles amb grups neonazis i, a més, dóna suport expressament a organitzacions i persones que realitzen concentracions destinades a impedir la llibertat de reunió i d'expressió dels membres de SCC al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.

D’altra banda, consideren “intolerable que es doni suport a organitzacions en què militen persones que actualment estan encausades per promoure delictes de coaccions, amenaces i ultratges a la bandera”.

Per tot plegat, consideren que ERC ha de retirar la moció “insultant” en contra de SCC “i demanar disculpes als integrants de la nostra organització pel seu comportament”.