L'expresident de Societat Civil Catalana Rafael Arenas García compareixerà dimecres vinent al Congrés, a petició del PP i de Ciutadans, per exposar les conclusions de l'últim informe d'aquesta entitat titulat "Dèficits de qualitat democràtica a Catalunya" i la situació en la qual viuen els contraris al procés independentista en aquesta comunitat.

La compareixença tindrà lloc en la Comissió per a l'auditoria de la qualitat democràtica, la lluita contra la corrupció i les reformes institucionals i legals que presideix el diputat valencià de Ciutadans, Toni Cantó.

Els representants del PP i Ciutadans van plantejar a començaments d'any la conveniència d'escoltar la veu d'aquesta associació no independentista al Congrés perquè expliquessin les conclusions d'un informe sobre qualitat democràtica que van realitzar el 2015. Tanmateix, després de conèixer la intenció de Societat Civil Catalana d'actualitzar aquest estudi amb dades recopilades el 2016 van optar per posposar la seva citació en el Congrés per poder tenir accés a aquest nou informe.

La portaveu del PP en la Comissió Anticorrupció, Beatriz Escudero, va defensar després de reunir-se amb representants d'aquesta entitat a la Cambra Baixa, que aquest és el fòrum "idoni" per conèixer les demandes d'aquesta organització i la importància que en el Congrés "s'escolti també l'opinió d'una altra part de la societat catalana" i no només la dels favorables al referèndum que la Generalitat planeja per al setembre.