El Govern ja té quatre empreses disposades a fer paperetes i sobres electorals per a la Generalitat. Una d'elles és catalana, una altra basca i dues més són de Madrid. Les quatre candidates surten de la licitació de l'acord marc sobre material electoral en unes eventuals eleccions al Parlament, que va ser publicat el passat mes de març. Una licitació que es va fer just després de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat, que incloïa les polèmiques partides per al referèndum, supeses després pel TC. 

Justament aquest dimarts, després que sortís la licitació per comprar les urnes publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), s'han donat a conèixer els noms de les empreses que s'han presentat a la licitació per les paperetes i els sobres. Es tracta de Formsystem Documentos Inteligentes (Madrid), Tompla Industria Internacional del Sobre (Alcalá de Henares), Impresiones Transkrit (San Sebastián) i Domènech Mirabet (L’Hospitalet de Llobregat).

Totes elles opten a fer quatre lots. Un per als sobres electorals, un altre per a les paperetes, un altre per als manuals d'instruccions que han d'anar dirigits als membres de les meses electorals i, finalment, un altre per als impresos electorals. La licitació té un pressupost de 641.000 euros i un valor estimat de contracte de 897.000 euros. 

No es tracta d'una licitació per fer les paperetes d'un referèndum, sinó per a unes eleccions al Parlament de Catalunya. Ara bé, no és una adjudicació, sinó el pas previ a aquesta, que consisteix en un procés d'homologació d'empreses sense fer un encàrrec concret. No serà fins més endavant que el Govern detallarà com han de ser les paperetes que cal imprimir, i aquestes empreses podran optar a fer-les.

Aquesta fórmula és la que ja s'està usant per a la licitació d'urnes, que també s'ha fet sota el paraigua d'unes eleccions al Parlament, per provar intentar esquivar les accions de la Fiscalia contra el referèndum, que ja prepara una querella per la compra d'urnes.