El Ple de l’Ajuntament de Sitges ha aprovat aquest dilluns al vespre una moció, presentada per la CUP-Capgirem Sitges, en la qual es declara Felip VI i tota la Casa Reial espanyola “persona non grata” al municipi garrafenc.

La proposta dels cupaires ha tingut el suport d'ERC i Sitges en Positiu (format per PSC i ICV), mentre que els regidors de Convergència i de Sitges Grup Independent s'han abstingut. Per la seva part, PP, Ciutadans i Nou Horitzó hi han votat en contra. Durant el mateix Ple, el Partit Popular ha lliurat a l'alcalde una fotografia de Felip VI, provinent de la Casa Reial, per ser penjada al Saló de Plens, però donades les circumstàncies, l'alcalde ha descartat ubicar la fotografia a la sala.

El text promogut per la CUP al ple de Sitges critica que Felip VI no ostenti el títol de Rei "com a resultat d'un procés democràtic" i manifesta que és un càrrec que prové "de l'herència dictada pel seu antecessor, Francisco Franco". Al mateix temps, la moció també recull el compromís de "reprovar qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país" i defensa la necessitat de disposar d'un Estat català “basat en la igualtat, la fraternitat i la llibertat".