"Si no deroguen la reforma laboral, no descartem que, des de la unitat d'acció, puguem plantejar a finals d'any o l'any vinent una vaga general". Aquesta és l'amenaça que avui fan els principals sindicats a Catalunya, CCOO i UGT, al govern espanyol.

Així ho ha dit el nou líder d'UGT de Catalunya, Camil Ros, que ha explicat que encaren l'1 de maig per començar una "ofensiva sindical des de la unitat d'acció per a la recuperació dels drets laborals que durant la crisi i, especialment, a causa de la reforma laboral, ens han retallat" i, d'aquesta manera, assolir un nou "repartiment de la riquesa".

En la mateixa línia, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha exigit que es portin a terme "polítiques que reclamin una derogació de la reforma laboral", però no només això. Gallego va més enllà i també reclama que es derogui la denominada llei mordassa i que "s'abordi la construcció de nous drets laborals i socials", així com "estar atents i mobilitzats davant dels pressupostos" perquè les retallades "han ajudat a empobrir la gent".

"Si volem realment lluitar contra l'atur hem d'entendre que els salaris i la capacitat adquisitiva de les persones són un element fonamental per estirar la demanda interna que crearà activitat econòmica i crearà ocupació", ha posat sobre la taula el líder de CCOO per instar l'executiu espanyol a apujar els salaris. En terreny català, han demanat al Govern que no esperi els 18 mesos previstos en el full de ruta per aprovar una renda garantida de la ciutadania.

Els dos líders sindicals, que han parlat abans de l'inici de la manifestació, han animat la ciutadania a anar a votar el 26 de juny per acabar amb aquest "govern en funcions que ha continuat fent polítiques antisocials" i per defensar aquelles opcions polítiques que defensin la derogació de la reforma del mercat laboral.