El servei secret espanyol espia el president Carles Puigdemont a Berlín, segons apunta el diari alemany Junge Welt, pròxim a Die Linke. "L'expresident català Carles Puigdemont sembla que també ha estat perseguit i espiat en territori alemany. Als mitjans de comunicació espanyols han aparegut informes detallats sobre la rutina diària del polític que advoca per la independència de Catalunya", assenyala. L'article es titula Espies contra Puigdemont.

Segons el diari, un cas evident seria el d'El Mundo. "Els lectors d'aquest diari, de caràcter pro-governamental, es van assabentar dilluns de l'adreça on viu Puigdemont a Berlín, de a quina hora es va trobar amb la seva família, on van dinar i a qui va trobar-se més tard a la nit", assenyala. Junge Welt cita detalls. "El text continua dient: Viu al barri de Charlottenburg, a l'antic Berlín Occidental, un dels barris més burgesos de la capital". Fins i tot es menciona el carrer i el número de la casa, i quant costa una nit a l'hotel", afegeix.

Tot això coincideix amb el fet que els serveis jurídics del Bundestag van advertir ahir, en resposta a una pregunta del diputat de Die Linke Andrej Hunko, que si el CNI hagués espiat el president Carles Puigdemont a Alemanya això seria una pràctica il·legal. Un informe jurídic del Bundestag ho ha deixat palès i ha advertit que tindria conseqüències jurídiques.

"Les activitats dels serveis secrets estrangers contra la República Federal d'Alemanya són punibles d'acord amb l'article 99 del Codi Penal. L'espionatge d'estrangers a la República Federal d'Alemanya compleix també aquesta condició. La recollida no autoritzada de dades pot constituir una infracció administrativa o penal, segons la llei federal de Protecció de Dades", assenyala l'informe jurídic.

Segons, Junge Welt tot això tindrà translació parlamentària i situa en el "centre del debat" la cooperació o no que pugui haver existit entre la Oficina Federal de Policia Penal alemanya (BKA) i el CNI espanyol. 

El diputat de Die Linke Hunko ha presentat preguntes al Bundestag per aclarir aquests fets.