La consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, han protagonitzat un intercanvi de paraules en la inauguració del saló Barcelona Meeting Point. La tensió entre els governs català i espanyol s'ha tornat a veure amb un encreuament d'acusacions entre ambdós executius per la situació de l'economia catalana. De la Serna ha assegurat que l'economia i el sector de la construcció està "preocupat i espantat" per la situació de la política catalana, mentre que Borràs li ha contestat que allò que afecta la imatge de Catalunya són les "agressions" i la "repressió".

Tot ha passat durant la inauguració del Barcelona Meeting Point, en una atenció que el ministre De la Serna ha realitzat als mitjans. El ministre ha lamentat que el sector de la construcció "estigui preocupat i espantat" per la situació política a Catalunya, que ha considerat una "amenaça", una afirmació que s'afegeix a l'escalada verbal contra l'economia catalana de les darreres jornades.

De la Serna ha argumentat que el sector "estava en ple creixement i ara la inseguretat jurídica el porta a témer per les seves inversions" presents i futures. El titular de Foment ha tret el discurs molt dur, tot assenyalant que "això està provocant un gran mal a l'economia catalana, que podria arribar a la recessió, segons diverses agències". Segons De la Serna, aquesta situació "afecta la capacitat de creació d'ocupació i la qualitat de vida d'una societat". Ara bé, el ministre ha exposat que s'està a temps de reconduir una situació caracteritzada per la "fractura social", el "descrèdit de les institucions", la "pèrdua de capital humà i econòmic" i la "imatge deteriorada a l'exterior". El Govern ha decidit ubicar-se fora de la llei i de la Constitució", ha criticat el ministre.

Davant aquestes paraules, la consellera Meritxell Borràs ha considerat que el que no és "gens positiu" per a la imatge de Catalunya en l'àmbit internacional són les "agressions" i la "repressió". La consellera ha recordat que la comunitat internacional ha "condemnat" l'actuació de les forces policials l'1-O i en aquest sentit, ha demanat que es "reverteixi" la situació de "repressió" i que les discrepàncies es resolguin "des del diàleg".