Esquerra Republicana (ERC) ha arrasat al Senat espanyol i ha tret fins a 10 senadors, quatre més que els que va obtenir en les eleccions passades. Així doncs, Esquerra ha sigut la clara guanyadora de Catalunya en aquesta cambra. En segona posició ha quedat En Comú Podem, amb 4 senadors, i Convergència Democràtica (CDC) ha quedat tercera amb només dos representants.

Els convergents, que al Congrés han aconseguit mantenir els resultats del 20-D, s'han enfonsat a la cambra alta i han perdut fins a 4 senadors. A més, no n'han aconseguit arreplegar cap senador a la demarcació de Barcelona, tot i l'estratègia de posar-hi al capdavant el popular periodista Miquel Calçada, conegut com a Mikimoto. Calçada no serà finalment senador. Els convergents han aconseguit només un senador per Lleida i un altre a Girona. Ja en les passades eleccions no van aconseguir senadors per Barcelona.

Una de les curiositats més destacades d'aquestes eleccions a la cambra alta la trobem a Tarragona. En aquesta circumscripció ha guanyat En Comú Podem al Congrés però, en canvi, al senat ha arrasat ERC i ha tret fins a 3 senadors, dels 4 possibles. Un fet gairebé insòlid, ja que normalment el guanyador del Congrés és també el del Senat, ja que els votants rarament fan un vot diferenciat a les dues cambres.

A la resta de l'Estat, el Partit Popular (PP) ha tornat a aconseguir majoria absoluta, millorant inclús els resultats del 20-D. Els populars han aconseguit fins a 130 senadors, davant dels 124 que va treure el passat desembre. El PSOE ha perdut fins a 4 senadors, quedant-se amb 43 senadors, mentre que Podemos ha mantingut els seus 16 representants.