"Fes com jo, retira't i segueix manant, com mano jo, però a l'ombra... que treballin els carallots". Aquesta és la felicitació del senador del PP Eugenio González envia a un amic seu pel seu aniversari. Unes paraules que buscaven ser divertides, però que han acabat originant una forta polèmica. Gonzálvez s'ha vist obligat a demanar perdó, després de donar-se a conèixer aquestes desafortunades paraules. 

El senador assegura que el vídeo es va fer en un context privat i que la intenció era "totalment irònica", res més enllà de felicitar el seu amic en el seu 65è aniversari. Les paraules, però, han caigut com una galleda d'aigua freda entre l'opinió pública, i el PSOE ja n'ha demanat la dimissió. 

Gonzálvez és senador per Almeria, és a més vicepresident primer de la Comissió d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a més de vocal de la Comissió de Defensa i de la de Foment. Totes aquestes responsabilitats, sumen un sou de més de 5.600 euros bruts al mes, entre sou base, dietes de residència i l'extra per presidir la vicepresidència de la comissió.