La Unió Progressista de Lletrats de l'Administració de Justícia (UPSJ) considera un atac i una falta de respecte obligar membres del cos de lletrats practicar notificacions i requeriments del Tribunal Constitucional (TC) a membres del Govern i el Parlament.

Ho han expressat aquest dilluns en un comunicat després que tres lletrats de l'Administració de justícia destinats a Barcelona hagin presentat un recurs contenciós administratiu contra l'acord del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els habilitava per practicar aquestes notificacions i requeriments.

L'UPSJ creu que és una falta de respecte que se'ls obligui a realitzar el que afirma que són funcions pròpies del cos d'auxili, i consideren especialment greu que ho ordeni qui hauria de ser "el principal adalil en defensa de la dignitat professional" dels lletrats.

Aquests tres lletrats destinats a Barcelona al·legaven, en el seu escrit, que la llei estableix que l'auxili al Tribunal Constitucional l'han de prestar òrgans judicials i la secretaria de govern del TSJC és un òrgan consultiu: "Per tant va haver de remetre la petició a un òrgan judicial".

També destaquen en el seu recurs contenciós que la secretaria de govern del TSJC no té entre les seves funcions la d'"habilitar" lletrats de l'Administració de justícia per realitzar actes de comunicació.