La secretària general d'Ensenyament, Maria Jesús Mier, deixa el càrrec, segons ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar El Nacional. Mier ha estat durant l'últim any i mig la número dos de l'exconsellera Meritxell Ruiz, que ha sortit del Govern en la remodelació per la qual Puigdemont també ha substituït Neus Munté i Jordi Jané, a banda de Joan Vidal de Ciurana, fins aleshores secretari del Govern.

Mier també havia estat secretària general d'Ensenyament durant l'etapa de l'aleshores consellera Irene Rigau. El motiu de la dimissió de Mier, segons fonts consultades per l'ACN, és que ella i la nova consellera, Clara Ponsatí, tenen visions diferents de la manera de portar el Departament. Lluís Baulenas, actual director general de Centres Públics, serà el substitut de Mier, segons han explicat les mateixes fonts.

A banda dels tres consellers i del secretari del Govern, cal recordar que Puigdemont també va reemplaçar el qui havia estat conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que en una entrevista no va descartar que l'1-O s'acabés convertint en un nou 9-N per la pressió de l'Estat.

Al seu torn, el canvi de Jordi Jané per Joaquim Forn al capdavant del Departament d'Interior ha estat seguida pocs dies després per la dimissió del director general de la Policia, Albert Batlle. El substitut de Batlle ha estat Pere Soler.