Societat Civil Catalana ha advertit aquest dimarts que el Govern de la Generalitat està "cada vegada més a prop" de materialitzar "el seu cop d'estat".

L'entitat ha lamentat que l'executiu català no hagi donat encara explicacions sobre la compra d'urnes per al referèndum i ha reiterat que, al seu parer, la consulta "no és la solució" per resoldre la "fractura social" que hi ha a Catalunya. Al contrari, indica SCC, "agreuja encara més" un conflicte "encoratjat i propiciat per la Generalitat i els partits separatistes".

L'ens també ha criticat la "falta de transparència" del Govern per explicar com pretén dur a terme "aquest exercici il·legal".

L'entitat considera que "una àmplia majoria de catalans" estan en contra que la Generalitat "segueixi actuant al marge de la llei" i ha advertit que el Govern no té "cap dret" a utilitzar els diners dels contribuents per "materialitzar el seu full de ruta secessionista".

A parer d'SCC, la resolució del "conflicte" passa per fer "una sèrie de reunions" amb el govern de l'Estat "amb la clara voluntat d'arribar a un acord entre les dues parts".

Pel que fa al nomenament de Pere Soler com a nou director dels Mossos d'Esquadra, l'entitat ha considerat "preocupant" que el criteri per prendre aquesta decisió hagi estat "exclusivament polític", i ha recordat al cos policial que té l'obligació de garantir el compliment del que estableix la Constitució i el marc legal vigent.