Societat Civil Catalana vol que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, assisteixin als actes commemoratius del dia de la Hispanitat que l’entitat farà a Barcelona.  

El vicepresident de l’entitat, José Domingo, ha argumentat aquest dilluns a Barcelona que seria el més normal: “que compartissin aquest dia amb la seva gent”.

L’acte -amb el lema “Espanya sona bé”- es farà entre les 17h i les 21h al Parc de Can Dragó, a Nou Barris, i comptarà amb actuacions musicals i amb un globus aerostàtic per a què els assistents hi puguin pujar.

Tracte preferencial a l’ANC?

En aquest punt, l’entitat s’ha queixat de la lentitud del consistori barceloní per donar-los els permisos i ha insinuat, en referència a l’ANC, que hi ha altres entitats que no tenen tants problemes i pels qui se’ls posa “catifes de pell”.  

Denúncia

D’altra banda, l’entitat ha explicat que han enviat una carta a diputats i presidents d’altres comunitats autònomes per il·lustrar la situació que es viu a Catalunya i en la que demanen articular una resposta política conjunta a l’amenaça que representa el secessionisme.

“Ens vam reunir amb Puigdemont abans de l’estiu i li vam demanar tres compromisos: que treballés per a la neutralitat de les institucions, llimar la fractura social i que actués respectant el pluralisme i la transparència. Cap de les tres s’han complert”, ha exclamar el president de l’entitat unionista, Rafael Arenas.