El president de Societat Civil Catalana (SCC), Mariano Gomà, ha assegurat aquest dilluns que la Generalitat de Catalunya està duent a terme "un autèntic cop d'Estat institucional" i s'ha mostrat convençut que els polítics que governen a Espanya no el pararan. "Hem de parar-lo la societat". Així s'ha expressat Gomà en declaracions als mitjans de comunicació a Madrid després de la reunió que ha mantingut amb el president del Senat, Pío García-Escudero.

A la seva manera de veure, la "societat catalana no independentista" és la que ha de "començar a moure's" perquè la resta d'Espanya conegui en "el que s'està treballant". "La societat civil catalana no independentista necessita que a Espanya li donin suport i se sàpiga que hi ha moltíssims catalans, la majoria, que volem continuar sent espanyols", ha asseverat.

D'aquesta manera, ha recordat que el proper 19 de març, a Barcelona, hi ha convocada una manifestació "per les llibertats, per la convivència i per la democràcia, que és el que falta en aquests moments a Catalunya".

El final no és il·limitat

Preguntat directament per si el president i el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, porten el desafiament sobiranista fins al final, Gomà ha respost que el "final no és il·limitat", sinó que té "un límit que és un mur". "Llavors sí que arribaran fins a xocar de nassos amb el mur", ha afegit.

D'altra banda, el vocal d'aquesta entitat Ferran Brunet ha avançat que l'associació sol·licitarà als grups polítics la possibilitat de comparèixer en la comissió Constitucional de la Cambra Alta, a causa dels "diferents greuges" que s'estan cometent "contra catalans que se senten espanyols o catalans que reclamen poder exercir el dret a què els seus fills siguin educats en castellà".

Amb tot, des de Societat Civil Catalana esperen que la resposta del Govern sigui "dialogar i mantenir la llei". "El Govern haurà de fer alguna cosa per preservar absolutament i garantir la legalitat. Complir la llei", ha conclòs.