El conseller de l'Interior entre 2006 i 2010, Joan Saura, ha assegurat aquest diumenge que els arguments del Ministeri de l'Interior i de la Fiscalia per intervenir els Mossos "són falsos". En aquest sentit, en una entrevista al Via Lliure de Rac1, ha explicat que no es va sorprendre en assabentar-se de la notícia, ja que "la dinàmica del govern del PP portava clarament" a fer servir aquesta opció.

Saura ha instat al president del Govern, Carles Puigdemont, a convocar la Junta de Seguretat, que reuneix les autoritats polítiques i policials catalans i espanyoles. La trobada, segons Saura, hauria de tenir lloc abans de la reunió de demà dilluns a la Fiscalia, on el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, previsiblement comunicarà que no accepta la intervenció de l'Estat al cos policial català.

L'exconseller s'ha preguntat per què Puigdemont encara no l'ha convocada, ja que és l'espai on les dues parts podrien "debatre els sistemes de coordinació". "És una gran oportunitat perquè el govern central vingui i expliqui els seus motius". "No ens podem deixar arrabassar una competència que és de Catalunya", ha defensat, assegurant que està emparada per una legislació de l'Estatut de Catalunya "plenament vigent".

De cara al dia 1, ha opinat que els Mossos han de seguir les instruccions de la direcció del cos i assegurar la seguretat ciutadana. "No podem col·locar els Mossos en una situació de tensió o trencament de la cohesió interna", ha criticat, ja que "no és un problema policial, sinó un problema polític".