El periodista Xavier Sardà va oferir ahir una entrevista a Telecinco al programa Mi casa es la tuya de Bertín Osborne i on van parlar de molts temes, entre ells, el procés d’independència de Catalunya.

“Si jo fos independentista, estaria content amb Rajoy”, va dir a Osborne, alhora que va reivindicar més diàleg entre l’Executiu de Rajoy i el de Puigdemont. “Silenci i dir que no, no és suficient”, va concloure.

Sardà va dir que el preocupa la “incomunicació” entre el Govern català i espanyol i va titllar “d’error” portar l’Estatut de Catalunya al Tribunal Constitucional: “En aquests quatre anys els partidaris de la independència han fet un treball sensacional. Si has fet això, i a més l’independentisme ha augmentat, has de dir alguna cosa, Rajoy”.

“Si el procés no és productiu i no culmina, s’haurà creat una enorme frustració”, va manifestar Sardà i va insistir que molta gent a Catalunya té una enorme “il·lusió i expectativa” per un procés que des de la política s’ha dit que és “factible i boníssim” per als catalans.

Osborne va rebatre aquesta afirmació i va detallar que del procés “tenen més la culpa els polítics que els ciutadans”. En la seva opinió, els catalans “tenen altres preocupacions”, alhora que va detallar que hi ha “poca gent tan encantadora i educadora com els catalans”.

Sardà va assegurar que a les xarxes socials el critiquen “els radicals de l’independentisme”, encara que va voler matisar aquestes paraules i va manifestar que “pel carrer ningú mai m’ha dit res ni m’ha fet un moc”. Això, va dir, únicament es fa a les xarxes socials per “l’anonimat i la soledat” que proporcionen.