El conseller d'Empresa, Santi Vila, ha indicat aquest vespre en un míting a Figueres (Alt Empordà), localitat d'on va ser alcalde, que aniran fins al final per tirar endavant el referèndum. "Si la setmana vinent hem d’anar alguns dies a la presó, hi anirem! Si ens hem de jugar el patrimoni ens el jugarem. Perquè ens hi juguem la dignitat personal i col·lectiva!", ha assegurat.

El conseller s'ha mostrat contundent i ha volgut deixar clar que no és el Vila "tou i moderat" com "alguns diuen". "A en Santi Vila el teniu aquí i aquí el tindreu", ha etzibat als prop de 250 assistents a l'acte de campanya del PDeCAT a Figueres. 

El conseller ha assegurat que el que està passant a Catalunya és "molt greu" i que, tot i que a finals dels noranta i principis del 2000, "creiem que això d'Espanya tenia solució", "tot plegat era un miratge". En aquest sentit, ha afirmat que "Espanya és una economia moderna, té una societat avançada amb gent avançada però les seves institucions i els seus polítics són pre-democràtics". 

figueres pdecat

"Els governen un centenar de famílies franquistes i que ara volen fer creure que són demòcrates", ha apuntat. Segons Vila, Rajoy és el màxim símbol de "l'immobilisme" estatal i ha criticat que "l'únic que se'ls acudeix dir" és que "els que avui sou aquí esteu abduïts". "És que el 80% dels catalans hem embogit?", s'ha preguntat el titular d'Empresa. "És inadmissible, perquè ho han violentat tot", ha afirmat. 

En referència a l'article 155 de la Constitució, Vila ha indicat que s'està "aplicant des de fa dies però ningú no sap com". "O és que hi ha hagut algun tràmit parlamentari?", ha preguntat. El darrer episodi, ha dit, ha estat la intervenció dels Mossos per part del Ministeri d'Interior. "Només faltava això que ara vinguessin a dir als Mossos: senyors no facin cas de l'Estatut i ara depenen de Madrid", ha criticat. 

En relació a la "intervenció" estatal, el titular del Departament d'Empresa també ha denunciat que l'Estat ha posat la mà a les finances públiques i que això afecta a diversos nivells, entre ells el de les beques universitàries.